Porota soutěže Stavba roku 2020 ocenila nový kostel v Brně – Lesné

22.03.2021

Cenou mediálního partnera časopisu ASB ocenila porota soutěže Stavba roku 2020 nový kostel blahoslavené Marie Restituty v Brně – Lesné, jehož dodavatelem byla společnost JB Stavební ze skupiny SWIETELSKY.

Ve 28. ročníku národní soutěže bylo uděleno 8 titulů Stavba roku 2020 a 17 zvláštních cen, Ceny veřejnosti a titul pro stavbu v zahraničí. Představení staveb a vyhlášení výsledků patří mezi významné události ve stavebnictví a architektuře.

„Těší nás, že stavba naplňuje všechny původní představy tvůrců návrhu a očekávání investora a stává se centrem zdejšího duchovního života," říká Jaromír Baláž, ředitel JB Stavební.

Netradiční kostel podle návrhu architekta Jana Marka Štěpána se stavěl od srpna 2017 necelých 30 měsíců. Kruhový objekt s dominantní 31 metrů vysokou věží se zvonkohrou vyrostl kompletně jako monolitická železobetonová konstrukce. Pojme na 400 věřících a jeho výstavba vyšla na více než sto milionů korun.