SWIETELSKY stavební podpoří své ukrajinské zaměstnance a kolegy

09.03.2022

Přímo a adresně se rozhodla podpořit své ukrajinské pracovníky a kolegy společnost SWIETELSKY stavební, která pro ně pořádá dobrovolnou zaměstnaneckou sbírku nazvanou Swieteláci pro Ukrajinu. Během pár dnů je na jejím transparentním účtu přes čtvrt milionu korun. Po ukončení sbírky firma vybranou částku zdvojnásobí. Peníze mají ulehčit životní situaci rodin zhruba stovky ukrajinských zaměstnanců a partnerů.

"Tak jako v létě po ničivém tornádu, jde nám i nyní o podporu a pomoc konkrétním rodinám našich dlouholetých kolegů a spolupracovníků," uvádějí ve společném prohlášení Jiří Kozel a Radim Čáp, jednatelé SWIETELSKY stavební.

Současně už probíhá komunikace o formě pomoci přes ředitele jednotlivých závodů Divize pozemního stavitelství a Divize dopravního a inženýrského stavitelství, aby pomoc byla co nejefektivnější. V závodech a firmách společnosti SWIETELSKY stavební, jejímž sídlem jsou České Budějovice, pracuje prakticky ve všech regionech na 1600 lidí.